Procedura de albire dentară

Este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, acest fapt datorându-se importanţei tot mai mari pe care societatea contemporană o acordă înfăţişării exterioare. De aceea, nu este paradoxal că albirea dinţilor este un tratament solicitat îndeosebi de către persoanele alfate în atenţia ochiului public.

Paşii necesari de parcurs înaintea unui tratament de albire a dinţilor:

medicul stomatolog stabilește dacă pacientul este un bun candidat pentru aceast tratament: albirea dinţilor nu este recomandată copiilor până în 15 ani, femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor cu dinţii foarte sensibili sau alergice la peroxid și persoanelor cu boli gingivale sau eroziune dentară

– medicul dentist consideră şi faptul că albirea nu are acțiune negativă asupra coroanelor, implanturilor sau unui alt tip de dinte care nu este natural. În cazul în care pacientul are o obturaţie de culoarea dintelui, albirea va avea efect numai asupra suprafeţei dentare, nu şi asupra materialului plombei.

 

Procedura de albire dentară

Procedura de albire în cabinetul stomatologic se derulează în felul următor: dentistul izolează gingiile cu gel sau baraj de cauciuc pentru a le proteja şi aplică gelul cu peroxid pe suprafaţa externă a dinţilor. Apoi se proiectează o lumină specială (leduri sau laser) pe suprafeţele dinților, care acționează timp de 30 – 60 minute. Albirea dinţilor cu lampa de albire este considerată drept cel mai sigur şi eficient tratament de albire, dar este în același timp și cel mai costisitor.Tratamentul de albire dentară este o procedură stomatologică sigură doar atunci când este efectuată corect, de către profesionişti.

  • Orar

Luni – Sâmbată 8:00 – 18:00

Duminică La urgență

Telefon +373 (22) 92 37 78