Curățarea dinților sau detartrajul

este o denumire tehnică acordată pentru înlăturarea acumulărilor plăcii și depunerilor de piatră de pe dinți și pentru lustruirea acestora.
Rezultatul acestei proceduri – dinți îngrijiți și curați.
Detartrajul este o procedură de rutină și deloc dureroasă. Persoanele care rar frecventează medicul dentist sau cei cu dinții mai sensibili pot, totuși, să simtă un anumit disconfort, la fel ca și cei care nu și-au curățat dinții o lungă perioadă de timp. Mai bine zis, pentru mulți o curățare dentară va fi mai mult neplăcută decât dureroasă.

O curățare dentară se realizează în medie în decurs de 30 minute – o oră.

 Dentistul va alege cea mai oportună cale de curățare a dinților.
De obicei, o curățare a dinților nu implică administrarea preparatelor analgezice. Există câteva excepții, când pacientul are dinți sensibili sau îi este frică de stomatolog, prezentând anxietate extremă – în acest caz se va aplica anestezia locală.
Detartrajul se va finisa cu sfaturi pentru îngrijirea dentară și în caz de necesitate, cu noi programări la medicul stomatolog.

De ce este necesară curățarea dinților?


Păstrarea dinților mereu îngrijiți și curați este importantă atât pentru aspectul fizic, cât și pentru starea generală de sănătate. O igienă dentară proastă poate cauza multiple probleme de sanatăte, de la boli gingivale până la infecții, pierderea masei osoase, boli ale inimii, accidende vasculare, cerebrale și multe altele.
Controlul profilactic regulat la medicul dentist va servi drept măsură de prevenție și va asigura o igienă dentară bună.

previne cancerului oral (dentar)

previne afecțiunile gingivale

menține sănătatea generală

ajută la păstrarea dinților proprii

contribuie la detectarea problemelor dentare din timp

menține sănătatea dentară bună

duce la un zâmbet frumos și imaculat

previne respirația cu miros neplăcut.

  • Orar

Luni – Sâmbată 8:00 – 18:00

Duminică La urgență

Telefon +373 (22) 92 37 78