Când este indicată gingivoplastia:

– în cazul zâmbetului gingival (pentru îmbunătățirea esteticii): aveți zâmbet gingival dacă, atunci când zâmbiti, se observă foarte mult din gingie, iar coroanele dinților par scurte și inestetice. În timpul acestei proceduri se reconturează gingia și osul pentru a se expune mai mult din dinții naturali și a obține un zâmbet frumos. Se poate realiza pe un singur dinte sau la nivelul unui întreg sector de arcadă.
– pentru creșterea lungimii coroanei clinice– pentru îmbunătățirea retenției și armoniei estetice: se realizează cu ajutorul electrocauterului. În comparație cu metodele chirurgicale tradiționale, această procedură nu folosește bisturiul și este fără sutură, iar amprentarea finală pentru realizarea restaurației se face în aceeași ședință. Alungirea coronară este extrem de importantă pentru rezistența totală a restaurației finale și asigură sănătate, confort și funcționare corectă.
– în cazul cariei de radacină: atunci când apare un proces carios sub linia gingivală (caria de radacină).

V-ați gândit să vă faceți o gingivoplastie?

Clinica Tomaș Dental vă așteaptă cu o echipă de medici chirurgi specialiști, într-un mediu plăcut, dar mai ales steril. Dupa cum îi spune și numele, prin gingivoplastie se remodelează chirurgical țesutul moale gingival al dinților în scop estetic sau funcțional. Procedura se realizează de catre un specialist în chirurgie orală, sub anestezie locală cu bisturiul sau cu ajutorul electrocauterului. Folosind electrocauterul se favorizează coagularea și hemostaza (oprirea sângerării) și obținem disconfort post-operator minim. Vindecarea completă se face în 14 zile.

  • Orar

Luni – Sâmbată 8:00 – 18:00

Duminică La urgență

Telefon (+373 22) 92 37 78