Implant dentar

Implantologia dentara este solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa, indiferent de motivul pierderii acestora. Un implant dentar are o durata de la 10-15 ani pana la o viata intreaga in functie de starea generala de sanatate a pacientului si a modului de ingrijire a acestuia.

 

Ce este un implant dentar? În ce constă?

Un implant dentar este o componenta chirurgicala care se incorporeaza in osul mandibulei sau al maxilarului, in locul dintelui lipsa, pentru a sustine o parte protetica dentara, ex: coroana, proteza, care se comporta ca si dintii naturali, permintand astfel o masticatie adecvata si un aspect normal sau chiar mai placut decat al dintilor naturali.

Mai multe…

Baza pentru implanturile dentare moderne este un proces numit osteointegrare, prin care materialele din care este facut implantul fuzioneaza perfect cu osul permitand astfel adaugarea si stabilitatea lucrarii protetice pe acest suport.

Procedurile generale pentru o lucrare de implantologie dentară:

  1. Inserarea implantului – se face fie imediat post-extractie sau dupa o perioada mai indelungata in functie de starea de sanatate a osului. Urmeaza o perioada de vindecare si integrare a implantului (integrarea acestuia in masa osoasa) care variaza intre 4 si 6 luni.
  2. Inserarea bontului protetic. Odata cu determinarea osteointegrarii implantului, medicul plaseaza un bont protetic, bont care serveste ca si suport exterior gingiei pentru sustinerea lucrarii protetice. In conditii ideale, perioada de vindecare a gingiei este de aproximativ o saptamana.
  3. Adaugarea coroanei/lucrarii protetice
  • Orar

Luni – Sâmbată 8:00 – 18:00

Duminică La urgență

Telefon (+373 22) 92 37 78