Stomatologie Pediatrică

Îngrijirea sănătății orale a celor mici este, cu siguranță, dorința fiecărui părinte. Din acest motiv, vizita la medicul stomatolog este un eveniment deosebit de important în viața copiilor. Cu toate acestea, de multe ori, vizita la stomatolog este asociată cu sentimente de frică și neîncredere în special din partea celor mici. În multe cazuri aceste sentimente se datorează unui contact inițial nefericit cu lumea medicală sau poveștilor traumatizante pe care le aud de la alte persoane. Oricare ar fi motivul, există nenumărate posibilități prin care putem schimba această percepție.

Printre cele mai frecvente afecțiuni oro-dentare la vârsta copilăriei, întâlnim:

caria dentară

complicațiile cariei dentare (pulpit, parodontite, abcese)

afecțiuni gingivale (așa-numitele gingivite)

probleme ortodontice

La Tomaș Dental, dantura micuților pacienți se află în grija unor medici stomatologi cu o pregătire specializată, care își dedică întreaga activitate prevenirii și tratării afecțiunilor dinților de lapte (temporari), dar și a dinților permanenți tineri.

Importanța tratamentului dinților de lapte


De ce este, însă, atât de important ca dinții de lapte (temporari) să fie tratați de către un medic specialist pedodont? Medicii stomatologi cu specializare în pedodonție sunt cei mai potriviți pentru a trata și preveni afecțiunile dentare ale copiilor din două motive principale. În primul rând, dinții de lapte prezintă particularități atât în ceea ce privește structura lor, cât și afecțiunile pe care le pot dezvolta.

Pe de altă parte, prin formarea lor specială, medicii stomatologi pedodonți au o abordare specifică vârstei micuților pacienți, creându-le acestora un mediu familiar, de siguranță și încredere. O altă menire importantă a pedodonților este tratarea afecțiunilor dinților permanenți tineri, incomplet formați a căror patologie este extrem de complexă. De asemenea, această specialitate stomatologică are un rol dominant în prevenirea problemelor dentare la vârstă adultă.

  • Orar

Luni – Sâmbată 8:00 – 18:00

Duminică La urgență

Telefon (+373 22) 92 37 78