Vreai o dantură sănătoasă? Medicii au dovedit că piercing’ul în gură afectează în mod negativ dintții. Aici aveți prezentate încă 12 sfaturi care vor ajuta la păstrarea dinților sănătoși.
1.Vizitați regulat medicul dentist. O dată pe an, trebuie să efectuați un control stomatologic. Doctorul în timp va diagnostica boala și îi va începe tratamentul.
2. În fiecare zi, spalați-vă pe dinți de două ori – dimineața, după micul dejun și seara înainte de a merge la culcare – este necesar să vă spălați pe dinti, în decurs de aproximativ 2-3 minute. Periuțele este mai bine să le alegeți cu o asprime medie. La fiecare 2 luni trebuie să schimbați peria.
3. Folosiți ața dentară. Acest dispozitiv ce poate părea de prisos, este pur și simplu necesar dinților! Ea curăță bine spațiile între dinți, prevenind apariția cariilor dentare.
4. Folosiți o pasta de dinți fluor. Fluorura îmbunătățește calitatea smalțului dentar și inhibă creșterea bacteriilor pe suprafața dintelui.
5. Mâncați în mod echilibrat. Alimentele nerafinate naturale, pâinea din grâu, fructele proaspete și legumele (5 porții pe zi) – furnizează dinților substanțe nutritive și minerale importante.
6. Urmați regimul de băut. Consumul apei în cantități mari crește producerea de salivă, care este bună pentru smalț.
7. Nu mancati prăjituri dulci / produse de patiserie, evitați dulciurile și pâinea din făină albă. Acestea cresc conținutul de acid în gură, contribuind la creșterea numărului bacteriilor.
8. Nu beți băuturi care conțin zahăr (cola, limonadă, alcool). Acestea au un efect negativ asupra smalțului dentar.
9. Nu vă spălați pe dinți imediat după mâncare sau după ce ați băut suc acru de citrice. Înainte de aceasta, este necesar să clătiți gura și să așteptați un pic.
10. Nu exagerați cu fast-food’ul și alimentele moi. Produsele fabricate din făină albă fac maxilarele leneșe.
11. Nu fumați. Produsele tutunului nimeresc în vasele sangvine ale gingiilor și – prin plămâni – în sânge. Componentele fumului de țigară stopează circulația normală a sângelui la nivelul gingiilor, provoacă atrofia mucoasei gingiilor. Se accelerează formarea tartrului, se dezvoltă gingivita și parodontită cronică. În plus, gudronul și nicotina fac dinții galbeni.
12. Nu fiți nervos. Stresul reduce rezistenta sistemului imunitar și crește riscul dezvoltării bolilor parodontale și cariilor. Iar bruxismul cauzat de stres (scrâșnirea dinților) duce la mobilitatea dinților și căderea lor.
Respectați aceste sfaturi pentru o dantură sănătoasă și un zâmbet impecabil!