Tratarea canalelor

Tratamentul canalului radicular ar însemna înlăturarea pulpei dentare, care reprezintă un ţesut conjunctiv ce conţine vase sangvine şi fibre nervoase din centrul dintelui. Inițial se administrează un anestezic local pentru a amorți dintele, făcând procedura mai puțin deranjantă. Apoi, medicul dentist va izola prin anumite metode dintele, pentru a-l păstra fără salivă și curat pe parcursul la toată intervenția.

Dentistul deschide partea de sus a dintelui odată cu amorțirea locului. Acesta va curăța interiorul canalelor, pregătindu-le pentru obturație, cu ajutorul unor instrumente și aparate speciale. De asemenea se utilizeză și o soluție de curățare, pentru a înlătura riscul existenței a careva bacterii sau a eventualelor rămășițe din dinte. Pe durata lucrării se fac radiografii, pentru ca medicul dentist să poată vedea cum evoluează procedura. 
Obturația canalului radicular se efectuează de cele mai multe ori cu un material de tip gutapercă, care ia forma întregului canal. În final dintele se va închide cu o plombă temporară.


Durata de viață a unui dinte restaurat

Dinţii restauraţi şi trataţi pot rezista o viaţă, cu igiena corespunzătoare. Deoarece cariile dentare reapar destul de des pe dinţii deja trataţi, o îngrijire orală bună şi controalele stomatologice regulate pot combate și preveni deteriorarea acestora. Așa cum pulpa dentară nu mai există, dinţii care au suferit tratare de canal radicular sunt fragili şi sunt mai expuşi riscului de fractură.

De aceea, după tratamentul canalului radicular, este obligatoriu să se facă o reconstrucţie coronară sau obturaţie.
Pentru a observa evoluția reuşitei tratamentului de canal radicular, cea mai eficientă metodă este comparaţia radiografiilor obţinute înainte şi după terapie. Aceasta va arăta dacă distrugerea osului continuă sau dacă are loc regenerarea ţesutului osos.

Este important

Este important de știut că tratarea canalului radicular reprezină terapia unei afecțiuni a pulpei dintelui, însă tratamentul este complet numai atunci, când dintele este efectiv funcțional. Pentru ca acesta să-și recapete funcționalitatea este nevoie de o coroană sau de o altă lucrare dentară similară.

  • Orar

Luni – Sâmbată 8:00 – 18:00

Duminică La urgență

Telefon +373 (22) 92 37 78