Plastia osoasă (osteoplastia)

este o procedură chirurgicală pentru a construi țesutul osos la locul implanturilor dentare planificate.
Necesitatea în osteoplastie este determinată individual, în funcție de caracteristicile reliefului osului maxilarului pacientului, acesta fiind unic pentru fiecare persoană și niciodată neted, drept, dreptunghiular. În situația în care volumul osos este insuficient pentru implantarea de succes, doctorul va trebui să recurgă la construirea țesutului osos.
De rezultatele osteoplastiei depinde dacă implantul va sta ferm și va servi pentru mai mulți ani.

În clinica noastră, operațiile osteoplastice sunt efectuate cu utilizarea înlocuitorilor sintetice de os („făină de oase”). Astăzi, acesta este cea mai eficientă metodă de creștere a osului, făină de oase fiind hipoalergenică si nu este respinsă de organism.
Materialele sintetice de substituție acționează ca o platformă pentru creșterea fizică a oaselor sau devin parte a lor, în timp.


Tipuri de osteoplastii:

Selectarea metodei de plastie a osului depinde de scopurile finale și caracteristicile structurale ale maxilarului pacientului.
– Tehnica bariera membranei pentru defecte osoase mici.
– Metoda de divizare a osul maxilarului cu lățimea sa insuficientă. Această tehnică este mai puțin traumatică și poate fi efectuată simultan cu implantarea.
– Sinus lifting – o tehnică pentru părțile laterale ale maxilarului superior, în care se implică și partea de jos a sinusului maxilar.

Operația chirurgicală de osteoplastie, indiferent de metoda de executare, se efectuează sub anestezie locală.
Durata perioadei de recuperare depinde de metodă și se ridică la o medie de la 3 până la 6 luni.

  • Orar

Luni – Sâmbată 8:00 – 18:00

Duminică La urgență

Telefon (+373 22) 92 37 78