V-ați gândit vreodată la albirea dentară? Nu luați decizii pripite în încercarea de a avea un zâmbet irezistibil – aveți o abordare calmă și aprofundată a acestui subiect important – alegerea metodei de albire potrivite pentru Dumneavoastră.
Pentru început trebuie să decideți dacă doriți doar să deschideți cu câteva tonuri culoarea dinților sau să îi înălbiți radical.
A deschide cu câteva tonuri culoarea dinților înseamnă a înlătura placa, care a apărut după cafea, ceai tare și alte băuturi sau produse alimentare cu efect natural de nuanțare, precum și după fumat. Pentru aceasta există paste speciale sau se poate de recurs la o curățare dentară profesională prin ultrasunet, la dentist. Echipamentele dentare moderne – ultrasunetul, aparatele de lustruit și pulberile speciale dau rezultate foarte bune și de multe ori luminează dinții cu câteva nuanțe.
Ca o metodă adăugătoare, dar fiind remediu la domiciliu, puteți folosi pasta de dinți cu efect de albire. Însă acesta trebuie de făcut fără exagerare – se fac cursuri cu pauze obligatorii, în caz contrar ar putea suferi smalțul dinților și gingiile.
Albirea dinților poate fi de trei tipuri – la cabinet, folosind benzi de albire și acasă, cu ajutorul unor materiale profesionale.
Albirea dentară la cabinet poate fi atât externă, cât și intracoronară și pot fi efectuate numai de către dentist.
Albirea dentară la cabinet permite pacientului să obțină în decurs de câteva ore un zâmbet imaculat. Această procedură se realizează cu ajutorul sistemului de albire a dinților ZOOM. În timpul sesiunii pe dinți este aplicat gelul sensibil la lumină Zoom, pe care în continuare acționează lumina ultravioletă. Gingiile și buzele sunt protejate cu măști gingivale speciale.
Albirea intracorocană (efectuată numai pe dintele fără nerv) se face în cazul, în care pacientului anterior i-au fost prost tratate canalele radiculare și dintele din cauza dată și-a schimbat culoarea; acest proces este mult mai complicat decât cel exterior. În primul rând, obturația este eliminată, se desigilează canalul radicular până la gingii și în interiorul dintelui se aplică gelul de albire pevăzut. O zi sau două pacientul suportă gelul în dinte, apoi i se aplică o nouă porțiune de gel și așa mai departe până când dintele nu dobândește culoarea dorită.
Benzile de albire – o modalitate ușoară de a albi dintii, se face de asemenea în cabinetul stomatologic. De reținut este că banda trebuie aplicată pe dinții perfect curați, iar acest lucru poate fi realizat doar printr-o curățare profesională. După curățare, sunt fixate benzile de albire, iar după un timp acestea se îndeptează cu ușurință.
Albirea dentară acasă poate fi realizată în mod independent, dar mai bine să o faceți sub supravegherea medicului. Pentru acest tip de albire, după dimensiunile individuale, sunt realizate gutiere din silicon, în fiecare dintre ele este introdus gelul de albire și pacientul le poartă câteva ore pe zi. Cât timp trebuie de purtat gutierele se va determina de către medic în fiecare caz individual.
Alegând metoda de albire, consultați-vă cu medicul stomatolog!